På safari i modevärlden

Svinrygg.

Svinrygg. Håruppsättning som under 1800-talet kallades Odettefrisyr. När frisyren blev populär igen på femtio- och sextiotalet var det i en mindre stram version och det var också då den fick namnet svinrygg. Ordet svinrygg är även en del av en gris, en position som pjäserna i spelet Kasta gris kan landa i och något som ett skepp kan få om det förtöjs fel.

 

Pandafrisyr.

Pandafrisyr. En perfekt pandafrisyr ska helst bestå av svart eller vitt hår, vara tuperat som en boll och kombineras med en slätkammad sid- eller hellugg. Pandan hade sin glansperiod när emo-kidsen älskade Broder Daniel och sågs oftast på tjejer som ville bli tagna till kärlek. Bör kombineras med mycket kajal och en stjärna under ögat.

Duckface.

Duckface. Det är dags för en selfie. Mobilen åker fram, du vänder kameran mot dig själv, du vill se snygg ut, du väljer att pluta med läpparna. Då kan du lätt landa i ett duckface. Du kommer dock inte att vara ensam om att köra den posen. Under #duckface på Instagram finns nästan 5,5 miljoner inlägg så du är i gott sällskap.

Camel Toe.

Camel Toe. Ingen ska behöva skämmas över sitt kön. Om du vill lägga fokus på just den kroppsedelen gäller det att ha på sig en byxa med rätt mycket stretch och sedan dra upp byxan så högt som möjligt. För en väldefinierad look kan det krävas lite övning, men vill man vara fin får man lida pin.

Har du fler tips på djurrelaterade trender? Lägg upp en bild på Instagram och tagga den #DUMMYsafari

Comments are closed