Frihet framförallt

 

Att skapa en unik stil är viktigt för många. Men lika viktigt är också att få vara sig själv. Frihet är Medusa’s Wicked Womens främsta mål i livet. I sommar drar de ut på turné och säljer kläder ur folkabussen som osar peace, love and understanding.

Barcelona, en varm sommardag och en lila folkabuss på en sidogata. Inuti pyntad med blommor och batikmönstrade tyger. Uppe på taket finns en kupol att sova i. Utanpå är Medusa’s Wicked Women avbildade med ostyrigt hår. Och så kläderna. Fransvästar, utsvängda byxor, etno- och blommönster ligger i högar överallt i bussen. I sovkupolen och på toaletten. Efter Barcelona blir det kanske Paris eller Berlin. Det vore drömmen.

Vid Stigbergsliden på Henriksberg i Göteborg hänger Beatrice Jakobson och Amanda de Aguiar upp sina nya affischer. Det är vår, solen lyser men den kalla vinden letar sig fortfarande in under tunna vårjackor. På affischerna är de själva avbildade på psykedeliskt 60-talsvis. Drömskt och som en flört med decenniets sena rockkultur. De bildar Medusa’s Wicked Women. I mitten på affischen finns Medusas huvud, fullt av ormar. Wicked Women kommer från låttiteln med samma namn av det amerikanska rockbandet Coven, vilka hade satanistiska influenser och bildades i slutet på 1960-talet. Men eftersom bandet låg före sin tid slog de inte igenom förrän mycket senare.

– Låten handlar om att inte ta någon skit och det är fint att som kvinna kunna sjunga den typen av musik på den tiden, säger Amanda.

Amanda sitter på huk vid en av glasdörrarna. Hon berättar hur viktigt det är för henne att känna sig fri genom det hon har på sig. Men hon vill inte begränsa sig i hur hon klär sig.

– Kläder representerar frihet för mig. Hade jag varit lycklig i mjukisbrallor hade jag haft det varje dag, säger hon.

Läs mer i senaste numret av Dummy. Börja prenumerera här.

Text: Melissa Gustafsson

Comments are closed